18/jan
Sense Dokkum

Gratis toegang Hollands Glorie!

Voorafgaand aan het culturele hoofdstad weekend willen wij ons theater voor iedereen toegankelijk maken. Het bijwonen van de voorstelling (aanvang 20.15) is geheel gratis net als de inleiding om 19.00 in ons theater. U bent allen welkom!

Hollands Glorie is een indrukwekkende multimedia voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters. Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen en gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen. Een reis in ruimte en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met beelden en muziek zoals alleen Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova dat kunnen. Een avond met grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek.

En… zeven jaar na de dood van Saskia moest Rembrandt verschijnen voor de commissarissen van Huwelijkse Zaken op beschuldiging van het verbreken van de huwelijksbelofte. Een vrouw, genaamd Geertje Dirckx, had gezegd dat Rembrandt haar had verteld dat hij met haar wilde trouwen.

Scroll to Top