Openingshow Collage

23 september, 2023 | 20:15
Laden Programma
  • Dit evenement is voorbij.

Vocaal Ensemble Collage en dirigent Sjoek Nutma met muziek uit alle windstreken, variatie in muziekstijlen van klassiek, jazz tot pop.

Volgens het woordenboek is een collage ‘een samenvoeging van ongelijksoortige elementen’ en dat geldt zeker voor de leden en de muziekstijlen van het Dokkumer Vocaal Ensemble Collage. Met een grote variatie in repertoire en muziekstijlen doet de groep haar naam eer aan. Muzikaliteit, creativiteit en een aantrekkelijk enthousiasme hebben Collage de afgelopen bijna 30 jaar geliefd gemaakt in Friesland en ver daar buiten.
Onder de inspirerende leiding van dirigent Sjoek Nutma brengen de 15 vocalisten een verrassend concert met popsongs, jazz en ook klassieke muziek. Sjoek Nutma studeerde in 1990 af aan het conservatorium van Amsterdam met hoofdvakken trombone en koor- en orkestdirectie. In de afgelopen 40 jaar stond hij als dirigent onder meer voor Euphonia te Wijnjewoude en het Dokkumer gospelkoor Joy For People. Sinds 2022 is hij vaste dirigent van Vocaal Ensemble Collage.

In het repertoire van Collage zijn o.a. opgenomen: ‘Sing Gently’ van Whitacre, ‘Faith’ van Stevie Wonder, ‘Tears in Heaven’, ‘Baba Yetu’

Gegevens

Datum:
23 september, 2023
Tijd:
20:15